Boek “Het feest van Kerstmis”

Door Jan Holvoet
Ik ben gestart met opzoekingwerken in 1997, uitgaande van de twee evangelies waarin het kerstgebeuren wordt beschreven: Volgens Lucas, die het bezoek van de herders beschrijft; en Matteüs die nadruk legt op de wijzen .
Er is nog een evangelie – dit van Johannes – maar dit beperkt zich tot de stamboom van Jozef en Maria(nogal saai om te lezen)
Grote hulp bij de opzoekwerken waren de bijbel, het parochieblad, verschillende kranten, de boekjes van nonkel Fons, zonnekind, zonneland, Vlaamse filmkes , tijdschriften en zo veel meer.
Een eerste kleine beperkte uitgave verscheen in 1998 in 2016 is het boek af…..
De inhoud van het boek gaat over het ontstaan van kerstmis algemeen, hoe de kerststal is ontstaan, een omschrijving van de kerstfiguren, de kerstgebruiken in verschillende landen, heidense gebruiken in de kerstperiode, een apart stukje over de Drie Koningen en de kerstman, en zo veel meer.
Dit alles is rijkelijk geïllustreerd met veel eigen foto’s vanuit mijn kribbeverzameling.
Boek geringd in zwart/wit kost 8 euro -Boek geringd in kleur komt op 18 euro
Luxe uitgave, gelijmd, met als extra Kerstwoordenboek, komt op 28 euro
+ gratis patroon om zelf kerststal te haken + patroon voor kruisjessteek (zolang de voorraad strekt).
Indien op te sturen komt er 6,5 euro verzendkosten en 1,5 euro verpakking bij (8 euro in totaal)
Het boek kan men bestellen bij Jan Holvoet, Boomgaardstraat 2, 9120 Melsele, tel 0473 80 64 15 of holvoet.jan@telenet.be met storting van het totale bedrag op rekeningnummer BE31 6528 1096 5855.
Vergeet niet uw naam, adres, telefoon en e-mail adres te vermelden voor eventuele verzending. Inschrijven kan tot eind november 2017, afhalen tegen 15 december. Bestellen na deze datum is afhaling in januari 2018.